Ke zdravému životnímu stylu nepatří jen fyzický pohyb. Aby naše tělo fungovalo, jak potřebujeme, a poradilo si s denní zátěží, je důležité se o něj starat i po výživové stránce. Ochutnejte spolu s námi třeba lahodné plátky svíčkové.
CARPACCIO ze špičky s rukolovým pestem
Ingredience:
- 400 g hovězí svíčkové – špičky (609 kcal, 83 g B, 30 g T, 1 g S)
- 80 g parmazánu na posypání (311 kcal, 28 g B, 21 g T, 3 g S)
- Pesto (1 140 kcal, 19 g B, 112 g T, 4 g S)
- 1 svazek rukoly (24 kcal)
- 20 g piniových oříšků (122 kcal, 5 g B, 10 g T, 3 g S)
- 100 ml olivového oleje (825 kcal, 91 g T)
- 40 g parmazánu na pesto (156 kcal, 14 g B, 11 g T, 1 g S) 2 stroužky česneku (13 kcal)
- sůl, pepř, citrón
Část špičky a kus ze středu svíčkové nakrájíme na tenké plátky. Vezmeme si pečicí papír a potřeme ho olejem, maso na něj přendáme, rozprostřeme a přikryjeme ho druhým dílem papíru. Ne paličkou na maso, ale pouze rukou, nejlépe dlaní, maso naklepeme. Poté přendáme na talíř, osolíme, opepříme, potřeme pestem, ozdobíme rukolou a posypeme hoblinkami parmazánu.
Na pesto:
V mixéru rozmixujeme rukolu, piniové oříšky, česnek a olivový olej v potřebném množství, aby mělo pesto správnou konzistenci. Dochucujeme najemno nastrouhaným parmazánem a solí.